Подготовка за преселба на големи апарати за домаќинство

Машина за перење

Темелно исчистете ја и исушете. Проверете го упатството за работа на вашиот производител за тоа како да спречите ѓубре или нишање.  Цревата завиткајте ги во пешкир и ставете ги во внатрешноста на машината за безбедно пренесување.

Машина за миење садови

Бидете сигурни дека темелно сте ја исчистиле. Оставете ја вратата отворена неколку дена пред да се селите – ова ќе осигури дека е без никаква влага при транспортот. Исклучете ги сите црева за одвод; завиткајте ги во пакување хартија или гуми и ставете ги внатре за безбедно чување.

Шпорет

Темелно исчистете и исушете. Отстранете ги сите делови што се одвојуваат.

Ако имате гас, нека го отстрани квалификуван техничар. По пристигнувањето во вашиот нов дом, вашиот техничар ќе ве поврзе на нова линија, ќе го провери снабдувањето со гас, ќе ги запечати сите отвори.

Фрижидер и замрзнувач

Одмрзнете, исчистете и исушете темелно. Отфрлете ги сите расипливи производи (проверете за датумите на истекување)! Исклучете ја водата и исклучете ја водната линија ако имате диспендер за вода или машина за мраз. Спакувајте ги сите лабави / отстранливи делови заедно во добро обележана


тагови

Машина за миење садови, Машина за перење, Фрижидер и замрзнувач, Шпорет


Контактирајте не


Нашиот процес е лесен – се што треба да направите е да не контактирате за да започнете!

АДРЕСА

ТЕЛЕФОН

РАБОТНО ВРЕМЕ

Понеделник - Петок: 08-20 часот

Сабот и Недела: 10-20 часот

Е-mail