Како најбрзо и најдобро да се припремите за селење

Не е важно дали се преселувате во друг град или преку улица – потребно е многу време и енергија за да се спакувате. Но, преселбата во нов дом не мора да ви го нарушува животот. Ако ги следите долунаведените едноставни чекори, можете дури и да го направите вашиот потег лесен!

ПОБАРАЈТЕ РЕНОМИРАНА КОМПАНИЈА ЗА СЕЛЕЊЕ

Пред да размислите за пакување, прво треба да одлучите како ќе се преселите. Дали сакате да ангажирате компанија за преселби? Ова ќе зависи од голем број фактори, како вашиот буџет, временската рамка и колку далеку се преселувате.

ЗАКАЖЕТЕ ДАТУМ ЗА ПРЕСЕЛБА

Откако ќе ја одберете компанијата која ќе ве сели, време е да поставите датум за големиот ден. Ако е можно, обидете се да добиете пристап до вашето ново место неколку дена пред да мора да да се иселите од вашиот стар дом. Ова ќе ви овозможи да имате време да го исчистите вашиот стар дом и да ги соберете сите предмети од последен момент што останале зад себе.

НАПРАВЕТЕ СПИСОК ЗА ПАКУВАЊЕ

Пред да започнете со пакување, направите попис на сите ваши работи. Списокот со пакувања ќе ви помогне да останете организирани и ќе обезбедите да не заборавите ништо. Исто така, ќе ви помогне да идентификувате што има место во вашиот нов дом и што може да се остави.

Фатете пенкало и тетратка и поминете низ дома дома по соба. Направете две списоци: една за она што го земате со вас и друга за она што ќе го фрлите.

ОСЛОБОДЕТЕ СЕ ОД НЕПОТРЕБНИ ПРЕДМЕТИ

Преселбата во нов дом е почеток на следното поглавје од вашиот живот. Искористете ја оваа можност да исчистите какви било стари, непотребни работи. Откако ќе утврдите што земате со вас, ослободете се од сè друго.

ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА ПАКУВАЊЕ!

Сега е време да  се спакувате и да ја започнете својата нова авантура. За да ги чувате вашите работи безбедни, користете ги соодветните материјали. Еве што ви е потребно за пакување:

  • Кутии од картони или пластични отпадоци
  • Хартија за завиткување на кревки предмети
  • Завиткајте меурчиња за дополнителна заштита
  • Селотејп
  • Маркер за обележување на кутиите

тагови

датум на селење, пакување, Преселба, припрема, селење, Селидба, список


Контактирајте не


Нашиот процес е лесен – се што треба да направите е да не контактирате за да започнете!

АДРЕСА

ТЕЛЕФОН

РАБОТНО ВРЕМЕ

Понеделник - Петок: 08-20 часот

Сабот и Недела: 10-20 часот

Е-mail