7 совети за селидби во време на Covid-19

Пандемијата на коронавирус е нешто што нашата генерација досега не го видела. Не само што има драстично влијание врз патувањето и слободата на движење, таа исто влијае и на работните места, животите и глобалната економија.

Во текот на хаосот и променливите насоки на кризата COVID-19, животот сеуште мора да продолжи и да се одржи одредено ниво на нормалност.

Тоа значи дека некои домаќинствата треба да се преселат, а некои бизниси дури ги користат предлозите за привремено затворање да ги преместат своите канцеларии или продавниците без да се попречува тековната работа.

Доколку треба да се соочите со овој голем предизвик за преселба во време на кризата на Covid-19, немора да се грижите бидејќи ние сме тука за вас. (Ова се однесува за преселби кои мора да се извршат, доколку сте во можност одложете ја истата додека да се смири настанатата ситуација).

Нашата компанија презема голем број на чекори за да го намали ризикот од ширење на коронавирус за време на преселбата, заклучно со препораките од Светската Здравствена Организација.

Во прилог се мерките што ние како професионална компанија за преселби ги користиме за управување со ризикот од коронавирус:

  • Избегнуваме допирање или ракување со клиентите.
  • Обезбедуваме виртуелни проценки, наместо проценки на лице место
  • Добра хигиена со чести миење на рацете
  • За време на извршување на услуги се користи заштитна облека, ракавици, маски и средства за дезинфекција на рацете
  • Социјално растојание или одржување на најмалку 6 метри простор од клиентите
  • После секоја преселба, се прави целосна дезинфекција на возилото
  • Здравствени проверки на членовите на тимот

Ние ќе продолжиме внимателно да го следиме развојот на настаните и ќе ги прилагодиме нашите протоколи како што е потребно, за да се обезбеди здравјето и безбедноста на нашите клиенти, вработени, возачи и екипи.


тагови

Covid-19, Коронавирус, Преселба, Селење во време на пандемија, Селидба


Контактирајте не


Нашиот процес е лесен – се што треба да направите е да не контактирате за да започнете!

АДРЕСА

ТЕЛЕФОН

РАБОТНО ВРЕМЕ

Понеделник - Петок: 08-20 часот

Сабот и Недела: 10-20 часот

Е-mail