5 совети за селидби во време на Covid-19

Доколку треба да се соочите со предизвикот – преселба во време на кризата на Covid-19, немора да се грижите бидејќи ние сме тука за вас. (Ова се однесува за преселби кои мора да се извршат, доколку сте во можност одложете ја истата додека да се смири настанатата ситуација).

Овие пет совети се корисни за да ви помогнат како безбедно да се преселите за време на епидемијата COVID-19.

  1. Носете ракавици при пакување на работите и често да ги миете рацете.
  2. Користете нови картонски кутии, избегнувајте користење на рециклирани кутии, бидејќи коронавирусот живее на површини како картон до 24 часа.
  3. Социјално растојание со тоа што ќе бидете одалечени најмалку 6 метри од работниците за кои ја извршуваат преселбата.
  4. Кога екипата за преселба пристигнува, корисно е да оставите отворени врати и прозорци во вашиот дом за да ја подобрите вентилацијата во затворен простор.
  5. Ако сте во ранлива група, над 60 години или имате слаб имунолошки систем, закажете ја вашат преселба по завршување на пандемијата.

тагови

Covid-19, Коронавирус, Преселба, Селење во време на пандемија, Селидба


Контактирајте не


Нашиот процес е лесен – се што треба да направите е да не контактирате за да започнете!

АДРЕСА

ТЕЛЕФОН

РАБОТНО ВРЕМЕ

Понеделник - Петок: 08-20 часот

Сабот и Недела: 10-20 часот

Е-mail