Заштедете време и пари со Dora House Service

Се грижиме за сè околу вашата селидба, од почеток до крај.

ЗА НАС

Постојано сме во движење и не застануваме


Ако планирате преселба на вашиот дом или бизнис на нова локација, искуството е истовремено возбудливо и стресно.


Затоа создадовме услуга базирана на врвна професионалност и првокласна грижа за Вас - нашите клиенти.

Наша работа е да го олесниме вашето селење.


Со нас можете да се опуштите, затоа што сме најпрофесионална и најреномирана компанија за преселби, специјализирана за селидби од голем обем и кратки рокови.

Биди господин, Пресели се без мака!

УСЛУГИ

Извонредна услуга за вас преку нашиот уникатен начин на работа


ПРЕСЕЛБА НА ДОМОВИ

Дури и ако ги имате клучевите за вашиот нов дом од соништата , вселувањето може да ви претставува проблем. За да го направите ова без стрес, ние ви нудиме услуга која е целосно во функција на вашите потреби. Обезбедуваме да се вселите во вашиот нов дом што е можно побрзо и со најефикасна услуга благодарение на нашиот тим на квалификувани работници!

Кога станува збор за преселба во станови овде ангажманот дополнително вклучува скали, лифтови и предизвикувачки барања за паркирање на товарното возило. Нашита екипа на искусни работници им помогаат на клиентите да се преселат во нивниот нов дом без мака.

ПРЕСЕЛБА НА ДЕЛОВНИ ПРОСТОРИИ

Нема ништо покомплицирано и потешко од преместување на целиот тим вработени и преместување на опрема со висока вредност, електроника или машини (особено ако таа машина е онаа што го прави вашиот профит). Преселбата во нов канцелариски простор е сложен процес како и преселба во нов дом. Тежината на преселбата зависи од големината на компанијата. За да си ја олесните преселбата најдобро е да поставите одговорно лице кое ќе може да го олесни и следи секој чекор. Овој вид на преселба може да има повисока цена доклку сакате услуга за 24 часа (кога се работи за поголема компанија). Нашиот тим за вакви видови на преселби нуди целосна услуга – од пакување на сите предмети, инвентар и архива за вас, демонтажа, товарање, истовар, распакување  и монтажа си гаранција дека нема да има шети при транспортот.

DORA КОЛИЧКА

Запознајте го нашиот нов најиновативен член во тимот кој ја извршува тешката работа. Количката има капацитет да товари до 800 килограми и е изработена од тешка челична конструкција која е идеална за пренесување на големи предмети како сефови, котли, топлински пумпи, опрема за лифт или какво било каков друг потежок предмет. Исто така се создава безбедна работна околина и максимална заштитата на предметот, држејќи го под контрола за време на пренесувањето. Неговата специјалнот е качување по скали со неверојатна леснотија, правејки ја преселбата побрза и поефикасна. Нашата Dora количка за пренесување никогаш не престанува да ги воодушевува клиентите.

Лифт за мебел

Поедноставување е важно. Со лифтот за мебел гломазниот и тешкиот инвентар можете да го пренесете директно на нова локација за многу пократко време. Нашиот товарен лифт го штити мебелот и ентериерот и ви нуди оптимална безбедност за истите. Со стабилната платформа за странично отворање, лесно е да се транспортираат големи парчиња мебел, како што се софи. Овој надворешен лифт крева големи товари до големи височини до 25m.

ТРАНСПОРТ, ТОВАР И ИСТОВАР

Вршиме транспорт како и пренесување на вашите предмети со специjални возила за таа намена така што тие се максимално безбедни и сигурни. Опремени сме со потребната опрема за ефикасен и сигурен транспорт на вашите предмети.

Воедно посветуваме посебно внимание на специфичните предмети, како што се пијано, уметнички дела, сефови, каси и други работи за кои е потребна поголема грижа.


МОНТАЖА И ДЕМОНТАЖА

Доколку имате предмети кои се преголеми за безбеден транспорт, ние ги демонтираме.


По селењето на предметите до новата локација, повторно ги составуваме и враќање во првобитна состојба.


Наша специјалност се демонатажа и монтажа на кујни, плакари, шкафови, полици од сите големини и видови, сите видови на кревети, маси, деловен мебел и предмети и машини кои се неопходни потребни за нормално работење на компаниите. 

пакување и заштита

Пакетирањето е една од иритирачките задачи за време на преселбата што не може да се избегне. Во процесот на преселба спаѓаат и вашите вредни работи (честопати кревки) на кои им е потребно безбедно пакување во кутии за да избегне појава на штета. Штетата може да се појави во моментот на товар, испорака и истовар. Сигурно, не сакате да имате било каква непријатна ситуација за време на веселите моменти на преселување. Затоа ви нудиме целосна понуда која ги опфаќа сите услуги во процесот на селење. Пакетирање на сите работи, товарење во камионот, достава до нова локација, растовар и монтажа според упатствата. Оваа ви нуди душевен мир и скратува главоболки при преселбата.


Складирање и преселби на долги релации

Ви овозможуваме чување на вашите предмети за одреден период во нашиот магацин. Ви гарантираме дека вашите ствари ќе се чуваат со големо внимание.


Доколку во вашиот град не постои ниту една компанија за преселување, нашата екипа ќе биде во вашиот град за неколку часа.Ви нудиме една од двете опции за преселување во вашиот град.

1. Вие ги пакетирате вашите работи, ние реализираме професионална услуга за транспорт, или

2. Преселување според нашиот систем (пакетирање на мебелот и домашната апаратура, расклопување и конечно монтирање на мебелот и останатите предмети во вашиот нови простор).


Фрагилно пакетирање 

Пакетирањето на кршливи предмети е специфична услуга при која вие ги одредувате вашите лесно кршливи предмети и оние со повисока вредност, како што се садовите, стакла, уметничките дела, кршлив мебел, огледала итн.

Ние го вршиме пакетирањето на професионален начин, со внимание, а вие ги пакетирате останатите предмети на на ваш начин и избор.
Доколку сакате ви обезбедуваме специјални кутии и други складишни алатки за да ви ја олесниме вашата работа најлесно што може со пакетирањето „Направи сам„ (Do It Yourself ). 


СЕКОГАШ СМЕ ВО ДВИЖЕЊЕ

ТРАНСПОРТ

Еден од најбараните начини на транспорт е транспортот од  врата до врата, затоа што го ослободува крајниот корисник да не размислува непотребно да организира превоз од складирање до крајна дестинација. Ние ја преземаме одговорноста за транспортирање на стоката и следење на стоката од местото на товар до каде што се извршува испораката, без разлика дали се работи за мали приватни испораки или големи количини на стоки.

Нудиме испорака во големи градски центри или оддалечени места без изградена инфраструктура.

Од стоки со мал размер, мебел, услугата од врата до врата е особено рентабилна за специјалните товари за кои е потребен посебен третман и грижа за товарење, истовар. Сепак, најголеми предности на овој вид услуги се предефинираните трошоци и однапред дефинираното време на испорака на товарот за кој одговараме ние.

Поседуваме нови товарни возила за брз превоз на роба, чија максимална носивост изнесува од 800кг до 5 тона. Располагаме со камион, комбе и пикап кои се користат во зависнот според потребните. Сите возила се специјално опремени и наменети за селидби.

АДАПТАЦИЈА НА СТАНБЕН И ДЕЛОВЕН ПРОСТОР

РУШЕЊЕ НА ПРЕГРАДНИ ЅИДОВИ И ОТВАРАЊЕ НА ОТВОРИ

Уривање на преградни sидови, сечење на армирано-бетонски sидови. Груби работи кои ги изведуваме за да се прилагоди постојниот простор, или старата зграда, во нова намена и да креираме соодветен распоред.
Со овие работи ние вршиме рушење на преградни sидови од тули, различни типови блокови, гипсени плочи, уривање на други видови прегради, сечење на бетонски sидови, за кои сме сигурни дека не ја нарушуваат статиката на зградата, рушење на бањи, демонтажа на врати, прозорци и други елементи и партиции.

Остранување шут

Отстранување и фрлање на шут

Отстранувањето на стари предмети и мебел и носење до депонија е многу барана услуга кои ја бараат нашите клиенти во текот на целата година. Доколку, заради големината и тежината на непотребните предмети, не сте во можност сами да ги изнесете од зградата, во тој случај контактирајте не и ние ќе испратиме професионалци да ја завршат работата за вас што е можно поскоро.


Ние ви помагаме да се ослободите од сметот во канцеларија, вклучувајќи отстранување мебел, стара канцелариска опрема, електронски отпад, канцелариско ѓубре и друго. 


Со нашата сеопфатна услуга и поволни цени не мора да се грижите за ништо. Тука сме секогаш за да ви помогне да го расчистите нередот и да го исфрли отпадот. Нудиме решенија за отстранување на шутот за вашиот дом, канцеларија и пошироко.


Можеме да се справиме со Сè, освен опасен отпад.

ЦЕНА НА УСЛУГИТЕ

ОБЈАСНУВАЊЕ И ФАКТОРИ


Ценовник за услугите


Ви нудиме ниски и прифатливи цени за вашите преселби, со тоа што секоја цена зависи и варира во однос на обемот на работата.  За да ја добиете најдобрата понуда јавете се на нашиот телефонски број и кажете ни за кои услуги имате потреба, колку предмети и инвентар имате за преселба и почетна и завршна точка на преселбата. Имајте на ум дека ова се најбитните фактори од кои може да варира вредноста на услугата.Ценовник за преселба


Кога сте во процес на одлучување дали сами да организирате и извршите преселба или да ангажирате стручен тим кој ќе го стори тоа за вас, еден од главните фактори за донесување на одлука е цената.

Кога се работи за преселби, цените ја имаат најголемата улога, затоа што секој би сакал да заштеди а доколку се преселувате во нов дом најчесто се потребни дополнители инвестиции за реновирање, мебел и сл.

Поради ова ние ви нудиме преселби по поволни цени, каде би ви останал буџет за дополнителни активности.

Доколку ви е важна цената за преселбата, најдобро нешто што мпоже да направите е да не сконтактирате. Ќе ви понудиме најповолни услови за организирање на преселбата од почетната до крајната фаза во најбрз можен временски период и без дополнителни напори од ваша страна.

Не дозволувајте да ви се расипе уживањето во преселбата во нов дом, ангажирајте нè да ви помогнеме, цените што ги нудиме се многу прифатливи, затоа што сакаме да им помогнеме на сите сограѓани кои имаат потреба, во моменти кога нашата помош и поддршка е најпотребна.

Кога размислувате особено за цените на преселбите, ви нудиме големи поволности и се издвојуваме како една од агенциите што извршила најголем број на преселби во оваа област, и што е најважно од сè, ние сме една од агенциите што дава најприфатливи цени за комплетно преселување на вашиот дом.Фактори кои ја одредуваат цената


  • Обемот на предметите кои се транспортираат ( мебел, кутии и сл)
  • Тип на возило
  • Димензии и квантитетот на предметите
  • Почетна и Завршна точка (километри)
  • Дали локациите имаат пристап за товарно возило
  • Доколку преселбата се врши од зграда, голема улога има спратот и дали згрдата поседува лифт
  • Видот на услуга, транспорт, товар и истовар, монтажа и демонтажа

БЕСПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЈА

За сите наши услуги

ПАРТНЕРИ

РЕФЕРЕНТНА ЛИСТА

Контактирајте не


Нашиот процес е лесен – се што треба да направите е да не контактирате за да започнете!

АДРЕСА

ТЕЛЕФОН

РАБОТНО ВРЕМЕ

Понеделник - Петок: 08-20 часот

Сабот и Недела: 10-20 часот

Е-mail